Antwerpen Goudbank koopt en verkoop goudstaven, goudbaren, gouden munten en penningen aan rechtstreekse goudprijzen van de beurs.Antwerpen Goudbank, Goudbank AntwerpenKlik hier voor meer info :: Antwerpen Goudbank

Rush naar goudmunten en goudbaren

Wie van plan is te investeren in goudbaren en gouden munten kan daar maar best niet lang meer mee wachten, want de kredietcrisis heeft in Nederland zware gevolgen gehad.
De crisis leidde daar tot een ware jacht op baar goud, zodanig zelfs dat de Hollandsche Bank-Unie op een bepaald moment moest melden dat ze geen geen goud meer kon leveren omdat handelaar Engelhard volledig door de voorraad heen zat.

Goud reserveren

Eind oktober 2008 zat Engelhard, het voormalige Drijfhout, volledig door haar voorraad heen en werden de laatste baren van 250 gram verkocht.
De zogenaamde calls, papieren claims, waren bij HBU nog wel verkrijgbaar. Ook werd de mogelijkheid geboden om gouden baar te reserveren, wat meteen massaal gebeurde.
Ook in Duitsland dreigt een schaarste aan baar goud. Vooral de baren van 1 kg zijn schaars, en ook aan munten is er een groot gebrek.
Er wordt dag en nacht gewerkt om de voorraden weer op peil te krijgen, maar de economische crisis is nog niet voorbij. Volgens de experts zouden we intussen het dieptepunt bereikt hebben, maar er is voorlopig nog geen sprake van een grondig herstel.

Op zoek naar baar goud

Al deze factoren maken dat iedereen schreeuwt om gouden baren en munten. Zowel handelaars als banken grijpen in deze tijden van economische baisse terug naar het eeuwig betrouwbare beleggingsmateriaal dat goud altijd geweest is en nog wel een poosje ook zo zal blijven.
Met andere woorden, beschik je over een eigen voorraad goud, hetzij in baren hetzij in munten, dan is het nu het geknipte moment om die ten gelde te maken.
Ook ben je misschien niet van plan om je goud in de nabije toekomst te verkopen, dan nog is het zeker nuttig om de waarde door een goudexpert te laten taxeren. Misschien is het geboden bedrag wel van die aard om je van idee te laten veranderen…

Veilig goud opslaan

Besluit je toch je goud te houden? Dat is uiteraard je goed recht, maar let er op dat je het veilig bewaart want goud lijkt dieven aan te trekken als vliegen op stroop. Zorg op zijn minst voor een veilige kluis op een geheime plek thuis, maar beter nog is dat je goud elders bewaart.
Je kan kiezen voor een veilige kluis in de bank, en ook bieden sommige goudhandelaars zelf de mogelijkheid tot het bewaren van je goud aan. Zorg in ieder geval voor de nodige foto’s en bewijzen van de inhoud en waarde van je kluis.

Doe beroep op een specialist

Uiteraard is het belangrijk voor al je transacties in verband met de inkoop en verkoop van  gouden munten en goudstaven beroep te doen op een diensten van een specialist. Hij zal je een eerlijke prijs aanrekenen gebaseerd op zijn expertise, en hij is ook, wat zeer belangrijk is, te vertrouwen.
Deze voorzorgsmaatregelen zijn nooit nutteloos, want helaas lopen er in de goudbranche heel wat ‘cowboys’ rond.

Leave a Reply