Antwerpen Goudbank koopt en verkoop goudstaven, goudbaren, gouden munten en penningen aan rechtstreekse goudprijzen van de beurs.Antwerpen Goudbank, Goudbank AntwerpenKlik hier voor meer info :: Antwerpen Goudbank

Goudstaven en gouden munten steeds meer in trek

In volle financiële crisis kiezen steeds meer private beleggers voor goud. Op zich helemaal niet verwonderlijk, want het blijft een solide beleggingsvorm die investeerders in deze onzekere tijden aantrekt. Ook inspireert het goudzoekers om vermaarde goudschatten proberen boven te halen.

Nood in Duitsland

Volgens de Duitse krant Berliner Zeitung worden gouden munten en goudstaven steeds moeilijker te krijgen in Duitsland, zo lezen we in Het Laatste Nieuws. Handelaars nemen geen bestellingen meer aan, en de nood aan goud is er hoog.

“De vraag ligt veel hoger dan onze capaciteit”, weet het hoofd van het Berlijnse filiaal van handelaar in edelmetalen Pro Aurum, die met de handen in het haar zit. Steeds meer beleggers zijn dan ook ten einde raad, want ze hebben het vertrouwen in aandelen en de beurs verloren.

Hetzelfde fenomeen doet zich voor in de rest van Duitsland bij banken en goudhandelaars. “We kunnen momenteel inderdaad niet aan de vraag voldoen”, aldus een handelaar van de WGZ-bank in Düsseldorf.

Schaarste bij de leveranciers.

Bij de leveranciers is er eveneens een acute schaarste. “De vraag naar goud als belegging is drastisch gestegen. De jongste tijd is de vraag haast geëxplodeerd”, zegt Stephan Henkel van Umicore.

De levertijd van goud bedraagt momenteel in Duitsland twee tot vier weken. “De vraag is momenteel tien keer hoger dan anders”, luidt het nog.

Op zoek naar goudschatten

De dreigende schaarste aan goud drijft sommigen naar creatieve oplossingen. Zo wordt steeds meer gezocht naar oude legendarische goudschatten.

Amerikaanse onderzoekers verkennen de bodem van de Middellandse Zee in een zoektocht naar een schat die volgens ingewijden bestaat uit vier miljoen dollar aan goudstaven en zilverstukken. Deze schat moet geborgen zitten in het wrak van een Engels schip dat in 1694 vergaan is.

Het gaat om de His Majesty’s Sussex, en de inhoud van het schip behoort wettelijk gezien tot de eigendom van de Britse overheid. Dit schip was een oorlogsschip van bijna 50 meter lang. Het schip verging tijdens een storm op 19 februari 1694, en de hele bemanning verloor hierbij het leven.

De schat aan boord had een belangrijk doel. De koning van Engeland wilde die naar de hertog van Savoie sturen om een leger uit te rusten in de strijd tegen de Engelse koning.

Akkoord

Toch beweert het bedrijf dat de berging wil doen, Odyssey Marine Exploration, dat het een akkoord heeft weten af te sluiten met de Britse regering dat ze het goud mag opdelven en een niet nader bekend percentage van het goud mag behouden.

Het bedrijf gaat op zoek in de buurt van Gibraltar op een diepte van duizend meten. Bij dit werk worden twee robotten uitgezet die de schat moeten bovenhalen.

Van onschatbare waarde

Als de schat wordt opgehaald, is hij van onschatbare waarde. Er is niet alleen de nominale waarde die dus op vier miljard dollar geschat wordt, maar dergelijke antieke stukken met bovendien een zeldzame historische betekenis halen ongelooflijke prijzen bij een weliswaar kleine schare fanatieke verzamelaars die wel tot de meest kapitaalkrachtige personen van de wereld behoren.

Antiek goud en antiek zilver doet nu eenmaal de verbeelding op hol slaan…

One Response to “Goudstaven en gouden munten steeds meer in trek”

  1. […] van gouden herdenkingsmedailles al dan niet gemonteerd als bijouterie en van gouden munten (andere dan beleggingsgoud in de zin van artikel 1, § 8, van het BTW-Wetboek) al dan niet […]

Leave a Reply