Antwerpen Goudbank koopt en verkoop goudstaven, goudbaren, gouden munten en penningen aan rechtstreekse goudprijzen van de beurs.Antwerpen Goudbank, Goudbank AntwerpenKlik hier voor meer info :: Antwerpen Goudbank

De voordelen van fysiek goud

Fysiek goud kopen heeft een aantal voordelen die de geïnteresseerde investeerder misschien over de streep kunnen trekken. Er zijn verschillende manieren om rechtstreeks of onrechtstreeks te profiteren van een stijgende goudprijs.

Goudstaven

De  inkoop van  fysiek goud is erg gemakkelijk, en heel wat particulieren zweren dan ook terecht nog altijd bij fysiek goud. Een gemakkelijke manier om te beleggen in fysiek goud zijn goudstaven van een kilo die de meeste banken aanbieden. je kan deze goudstaven ook vinden bij gespecialiseerde beurshuizen en valutahandelaren. Een minpunt is wel dat aan de actuele goudprijs, de aankoop van een staaf van een kilo een grote investering is voor de meeste investeerders, maar het is een investering die extreem hoge kansen op een groot rendement levert.

Gemakkelijk te bewaren

Het hoge soortelijk gewicht van goud maakt dat een staaf van maar een omvang heeft van 10cm x 5cm x 0,7cm. Dit houdt in dat je relatief weinig stapelplaats nodig hebt om toch een aanzienlijk bedrag aan goud te kunnen bewaren.
Bewaren van je goudstaven doe je best in een kluis. Een kluis kan je ook makkelijk huren in je bank De meeste banken en goudverkopers beschikken ook over kleinere staafjes van 250 gram, 100 gram, 50 gram,…
Op beleggingsgoud dient in België geen BTW betaald te worden.

Waardebehoudend

Als basisinvestering voor wie zelerheid wil is fysiek goud aan te raden, want alle andere beleggingen zijn in feite niks meer dan papieren goud. Fysiek goud behoudt onder alle omstandigheden zijn waarde, wat van aandelen en andere beleggingen niet steeds gezegd kan worden.
De waarde van fysiek goud zal zeker in de nabije toekomst behouden blijven gezien het vertrouwen van beleggers in goud. Van schaarste zal ook geen sprake zijn, want al het goud dat ooit werd opgedolven is zo goed als bewaard gebleven en de aarde heeft nog tal van vindplaatsen om nieuw goud op te graven.

Krugerrand

Gouden munten zijn interessant als je voor een klein bedrag goud wil kopen of verkopen. De meest verhandelde munt is de Zuid-Afrikaanse Krugerrand: ze bestaat uit 1 ons zuiver goud (31,1gr) en je betaalt er maar een kleine premie bovenop. Je kan ook 1/2, 1/4 en 1/10 Krugerrands kopen bij de meeste handelaren. Hier betaal je wel een grotere premie op. De waarde van gouden munten blijft meestal zeer stabiel op lange termijn.

Gouden souverein

Een andere courante munt is de Britse gouden soeverein. Met een zuiverheid van 22 karaat en een gewicht van 7,99 gram bruto iets zwaarder dan haar tegenhangers. De eerste gouden soevereins dateren uit het begin van de 19de eeuw en ze worden nog altijd jaarlijks uitgegeven. De Britse gouden souverein is dankzij het imperiale verleden van Groot-Brittannië een munt die internationaal erg gekend en geliefd is bij beleggers in goud.
Meer zeldzame en minder courante gouden munten kosten dikwijls meer dan hun goudwaarde omdat ze ook in trek zijn bij verzamelaars.

One Response to “De voordelen van fysiek goud”

  1. Michael Aandahl schreef:

    Hi,

    I recently received 2 x 1 oz krugerrand gold coins from my old aunt. Do you buy these kind of things and how much it a coin worth?

    Best regards,
    Michael

Leave a Reply